18 juli 2011


Jag semestrar. I min värld innebär det nakna barn sovandes i hög, tid för ingenting, nyplockade hallon i müslin, torrsim, ljuvliga sommarregn, bikiniränder, hetsjakt på sol och perfekt målade tånaglar. Under två veckor med start idag tänker jag inte jobba, fysiskt. Men hjärnan spinner varesej jag vill eller inte fortsatt på högvarv. Mina efterlängtade och sjukligt tidiga morgonpromenader föder massvis med stora och mindre drömmar om framtida äventyr.

Ni som mejlar fina saker och frågor ska ha ett stort tack och veta att jag inte segar med att svara av ointresse, utan för att jag lovat mina kära upprepade försök att bara sitta still. Jag bjuder er alla på denna pärla.

Vi hörs och ses snart. Trevlig sommar.

14 juli 2011


Mappar upp. Sorterar i högar. Skriver Post-it lappar med livsviktiga göromål. Trippelcheckar kalendern och bockar av att-göra-listan. Veronica Maggio tätt mot trumhinnan i väntan på magnifikt fika- och lunchsällskap. Det verkar mest vara jag och tyskarna i stan så idag när klockan slår 3 ger jag mej själv två veckor ledigt. Skönt men kusligt, jag är skitdålig på semester. Just precis därför behöver jag den som allra mest, skulle jag tro.

13 juli 2011


Letar febrilt efter ny lampa över köksbordet eftersom den befintliga brunnit två gånger. Say no more. Denna från holländska och superskickliga Tas-ka (med blogg) kan vara någe. In love.

10 juli 2011


Ömmande knän, rivsår på underarmarna, svettpärlor i pannan och rufsigt hår. Med en gnutta fantasi skulle man kunna tänka sej att fröken Svensson har fått sej en härlig resa, söndagen till ära. Men neääeedå, jag har bara i all vardaglig ordning ägnat en heldag åt min vildvuxna trädgård. Och jorå, finare blev det allt, men fan vet om det är värt det. Bären, buskarna och blommorna finns ju just runt knuten, i skogsdungen, där dom växer och frodas å det grövsta utan att nån ägnar dem någonsomhelst ansträngning. Så jag fortsätter nog att strunta blankt i mina marker även hädanefter.

Fint som snus är också doterns nya läppstift. Bara nästan 3 år gammal är det nagellack, vippiga kjolar och läppkulör som gäller för hela slanten. Och Barbie på film. Eftersom jag själv ägnade min uppväxt åt att digga transformers, glidtacklingar och Axl Rose, blev jag rätt förskräckt över innehållet i detta inferno av rosalilaguldochglitter till rulle. Är det nån som förtjänar ett kok stryk är det den som uppfann eländet.

Tacka vet jag Black Swan åt mamsen. Mm.

6 juli 2011


Det är verkligen hot & steamy här i stan. Inte ett enda öppningsbart fönster finner jag där jag sitter medan svettpärlorna lägger sej gott i tankevecken som rynkas under hektiskt framställande av tidning, nytt grafiskt manér och rumsliga miljöer. Agendan bokas på i skönt tempo inför hösten, momsen är betald, AB:t på gång, svanhoppen många och det känns liksom som att jag börjar förstå mej på det här med att driva företag. En seger i sej som tål att firas... både med nya skor och klirrande glas. Hell jä.

4 juli 2011


Har yngsta och bästa (sorry!) assistenten med mej idag. Agendan är proppfull, såhär sista veckan före lite ledighet, inte minst av härliga luncher i solen, långa kafferaster och så en del faktiskt jobb. Som jag av naturliga skäl får skjuta fram tills jag får sitta aningen mer ostört. Men inte särskilt ledsen är jag för det just nu när semestermoodet sprider sej i ådrorna på mej. Mot utlovad glasslunch.

2 juli 2011


Boar in mej på mitt nya kontor, adress Viktoriapassagen. Det känns alldeles förträffligt och jag kommer plötsligt få ge mej själv många anledningar till att faktiskt stanna hemma då och då. Nu är det semestertider och jag kan ha fötterna på skrivbordet bäst jag vill men i augusti, när dom andra tjejerna i lokalen är tillbaka, ska det korsbefruktas och kreeras på hög nivå.

Har du vägarna förbi så kom upp på en kopp!