30 mars 2011

Och tack för tummarna, det gick vägen.

När man inte har något kontor att strukturera sig själv, sina papper och eventuellt även sin hjärna i, kan man alltid sätta sej i bilen och puttra till Ikea. Toppfrukost för 10 pix, solljus, kreativ miljö, superbt sällskap, många idéer, ännu fler projekt och ett till en början helt tomt block. Så jobbade vi idag och nedrans vad allt tog fart. Från 0 till 100. På ett par timmar hade vi planerat en hel rad kommande uppdrag som alla är störtroliga men krävande på olika vis. Det är utmaning all day long. I mon intar vi en typ åtta gånger så kostsam frukost på stada. Fast fortfarande med högst angenäma följeslagare. Ni hoppar och satsar. Me like.

29 mars 2011


Idag har jag hyvlat mej med osthyveln. Det är en sån där sak som man skojar om att råka göra. Och så plötsligt bara händer det! Lite som när min son var nyfödd och vrålsjuk och i bästa fall riskerade att få vattenskalle. Tro mej, jag bad till gud att förlåta mej för alla de gånger jag kallat min storasyster just det. För det var sånt man sa till varandra på 80-talet. Vattenskalle och hönshjärna. Idag är det minsann helt andra fraser som susar i luften.

Förutom incidenten med osthyveln har jag återigen besökt Borås för möten inför uppdrag som verkligen triggade mej och som jag ska hålla alla mina trummar för att få och kunna ta mig an. Hjälp mig gärna.

Det är inte alla som har en praktikant/assistent/högra hand och hjärhalva som slänger iväg såna här svar på mailen när hennes matte drabbas av viss panik över alla "to do". Fixar vi detta, var min fråga?

Of course! Nu kör vi, vila kan vi göra i graven!

Hon är tuff den bruden. Och förpackad i lyx, dessutom.

25 mars 2011






Ännu en skön vecka på jobbet avklarad. Slutet gott, allting gott.

22 mars 2011


Vårskor & sommarjobb.

19 mars 2011



Barn som sover och en karl på vift. Då är det bara jag och Lauritz. I sällskap med Ane Brun klickar vi oss genom kategori efter kategori med munnen vidöppen. Bevakningslistan blir som vanligt allt för lång och längtan efter några kvadratmeter extra stor. Enorm. För var ska jag egentligen ställa dom där fåtöljen jag är på jakt efter? Hur länge kan barn vara på kollo? Är du inte fast än så börja inte.

Idag sken den så efterlängtade solen rakt in i stugan. Fönstertvätt. Check.
Just DO it for Japan.

15 mars 2011


Agatonskans bilder för Kasthall är ta mej tusan enastående. Heja.

14 mars 2011

Just det. Jag är i akut behov av hjälp med att uppdatera min hemsida, gjord i Silverstripe. Kan du, eller nån kär så mejla mej. Jag har dygnetruntjour.


Bara tre jättebra möten och en ännu härligare lunch med fint sällskap. Känns som jag är på semester! Förutom lite jobb med att hitta goda idéer bland krithyllorna, försöker jag i skrivandes stund googla mej fram till en passande, och fortfarande snygg, frilla för en sjuåring. Om han själv fick välja skulle det bli som Gyllenroy Lockman. Han får inte välja.

12 mars 2011



I kväll är det Melodifestivalfest för hela slanten här i torpet. Saade är förstås populärast hos kidsen. Och deras morsa. Hur gammal va han nu igen..?

10 mars 2011





Det tar sej sa pyromanen. Imorgon gör vi denna veckans sista plåtningar för Hemtex. Svårigheten med en serie av bilder, med fokus på ganska så skiftande produkter, är att knyta ihop säcken. Vi tycker att vi är på god väg.

9 mars 2011



Statoil älskar mej. För gudarna ska veta att det sannerligen inte är någon billig historia att köra som en biltjuv till och från Borås varje dag. Men så värt varenda öre med tanke på den ybergoda frukosten i Patrik Hagborgs studio. Ingen annanstans smakar ostmackor så delikat. Att vi sen är ett skönt gäng med ett svårt uppdrag gör knappast biffen torrare. Denna gång plåtar vi både i studio och på locations. Som i detta växthus, till exempel. En plaskevåt dröm för en sakletare som mej.

Helt apropå ostmackor och det karamellfärgde messmör som prydde min kvällsdito dagen till ära så måste jag tipsa alla som diggar starka idéer och vackra bilder, eller möjligtvis mat, att ta en titt i boken Om jag var din hemmafru av svårt begåvade Lotta Lundgren. Mömss.

Och som ett inlägg i debatten: Heja Hysén.

5 mars 2011


Jag tror inte det finns nånting bättre än solsken. Förutom värmen det ger (plus 4!), så skänker det så mycket hopp som gör att livet med ens känns så satans mycket härligare. Och framtiden ännu ljusare. Strålarna som väckte mej genom gardinen i morse fick mej på ett alldeles förträffligt humör som har lett till både jobbfix och städning light på hemmaplan. Och så fick mina sticklingar på fönsterblecket en dos extra omvårdnad. Jag vet inte om jag är dum eller realistisk, men nu är väl våren här, right? I veckan ska jag befinna mej i ett växthus. Plötsligt känns det bara så vansinnigt rätt.

Tillägg onsdagen den 9 mars: Jag är utan tvekan dum.

4 mars 2011


Inledde denna dag med en rejäl frukost på Ikea. Sen gick allt i hundra knyck, bokstavligt talat. Jag har besökt varenda butik i stan och varit löjligt effektiv tillsammans med min vapendragare och tillika förlängda arm(ar) Evalotta. Nu försöker jag hämta andan genom att se på när snön utanför smälter - och så också mitt hjärta - och ladda inför familjär filmkväll med popcorn och levande ljus. Just precis en sån fredag jag har längtat efter länge.

2 mars 2011


I dagarna når nya numret av flerfaldigt prisbelönade köpcentrat Kungsmässans egen kundtidning Magasinet sisådär 105 000 läsares brevlådor. Guts. står för produktionen från start till mål. Har du inte vägarna förbi Kungsmässan eller lyckan att få Magasinet på lådan kan du bläddra i det här.